opdrachtgever

Bouwinvest

looptijd

1999 – 2015

soort object

kantoren met verschillend gebruik (school, callcenter, bedrijfsverzamelgebouw en meeting point)

omvang

Porta Mosae: 11.010 m2, Ondernemingshuis: 6.879 m2, Zuidgebouw: 4.390 m2

huurders

(o.a.) DHL Finance, H&M callcenter, CSU, Citaverde College, CBR, Projectbureau A2, Avenue2, Zorg van de Zaak, Gemeente Maastricht met onderhuurder bvo MVV Maastricht

Herontwikkeling gebouw

Gebiedsmanagement- en vastgoedmanagement. Het project Geusselt is ons langstlopende project. Hier hebben we zowel het gebied als de gebouwen (Porta Mosae, Ondernemingshuis en Zuidgebouw)  stap voor stap tot een nieuwe economische motor én een van de poorten van de stad Maastricht ontwikkeld. Door intensieve samenwerking met de gemeente en een aantal partijen, zoals het Buurtbeheerbedrijf en de MTB, is het ons gelukt om de naastgelegen wijk Witte Vrouwenveld bij de plannen te betrekken, door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkzaamheden in het gebied te laten uitvoeren. 

Voor de drie gebouwen werd het vastgoedmanagement in de meest brede zin van het woord gedaan. Delen van de gebouwen zijn verweven met het stadion van bvo MVV. Dat maakt het management complex, met aandachtspunten en werkzaamheden als:

Financieel vastgoedmanagement;
Administratief vastgoedmanagement;
Technisch vastgoedmanagement;
Storingen en calamiteiten onderhoud;
Uitvoeren meer jaren onderhoud;
Servicekostenafrekeningen;
Huuronderhandelingen;
Contractvorming huurders;
Parkmanagement;

De juiste mix van huurders heeft altijd onze aandacht. Een mix van enerzijds diversiteit en anderzijds symbiose. Een succesvolle mix zorgt er voor dat gebouw en gebied meerwaarde krijgen voor belegger/verhuurder, huurders en de omgeving.